Hírek

A gyulai csapat Budafokon megmutatta oroszlánkörmeit

Gyula: Krnács, Okos, Lipták, Szabó Cs., Szántó, Pilán, Máruska (Gábor-Lukács), Sipos, Erdős (Tövisháti), Zámbori (Hrabovszki), Balogh M. Vezetőedző: Oláh Ferenc.

A kiesést elkerülni kívánó gyulai csapat a rendkívül nehéz feladat tudatában lépett pályára a tabella második helyén álló gárda ellen. A Prukner László irányította hazaiak rögtön nekiestek Oláh Ferenc együttesének, és már az első percben veszélyes helyzetet teremtettek a vendég kapunál. A komoly erő- és magasságfölényben lévő budafoki játékosok már a mérkőzés elején megmutatták igényüket a három pontra.

A fürdővárosiak azonban nem ijedt nyúlként érkeztek a budafoki stadionba, és azonnal válaszoltak a hazai helyzetre. Egy gyors kontra után Balogh lőhetett kétszer a hazaiak kapujára, ám nem tudott kifogni a hálóőr eszén. A továbbiakban felváltva jöttek a helyzetek, mindkét csapat alaposan megdolgoztatta a másik fél portását, ám ekkor még mindkét csapat hibázott a befejezéseknél.

Az Oláh-csapat szilárd védekezéssel oldotta meg a munka nehezét, ám a góllövés ezúttal sem sikerült. A vendégegyüttes minimum három gólt lőhetett volna ellenfelének. A hazai oldalon is akadtak helyzetek szép számmal, ám a legutolsó pillanatban Krnács kapus bravúrja is kellett a gólnélküli döntetlen megőrzéséhez. A gyulai védőfal azonban csak a 38. percig állta a rohamokat, amikor is egy védelmi megingás után Pölöskei fejelt a kékek kapujába (1–0).

A gól után sem állt meg a „várvárosi” hadjárat, aminek köszönhetően továbbra is kétesélyes maradt a találkozó. Az egygólos budafoki vezetéssel záruló félidőben minden szurkoló elismerően nyilatkozott az Oláh Ferenc vezette csapat teljesítményéről.

A második félidőben aztán a helyzet teljesen megváltozott, hiszen a vendégek egyetlen támadást sem tudtak vezetni a pesti kapura. Teljesen beszorultak a félpályára, és némán tűrték, hogy a vendéglátók az 56. percben kettőre növeljék előnyüket Pölöskei révén (2–0).

A Budafok továbbra is presszió alatt tartotta az alföldieket, de az utolsó tizenöt percre újra visszatámadtak a „vidékiek”. A rendkívül sportszerű találkozón a fürdővárosi alakulat megmutatta oroszlánkörmeit. Azonban az már bizonyos, hogy ha a csatárok nem emelkednek a többiek szintjére, akkor biztosan kizuhan csapatuk a harmadik vonalból.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC támadósora legközelebb a hazai rendezésű Mórahalom VSE elleni derbin bizonyíthatja rátermettségét.