Hírek

Őrült derbin torpant meg a tavaszi hadjárat

Gyula: Krnács – Bogdán, Szabó Cs., Szántó (Erdős), Zámbori – Czirok, Sipos – Styecz (Hrabovszki), Katona, Gábor-Lukács (Maruska) – Balogh M. Vezetőedző: Oláh Ferenc. 

Az összecsapást a rendkívül erős szél is nehezítette, ám ettől eltekintve kiváló labdarúgó időnek örülhettek a szép számmal kilátogató szurkolók. A haza publikum még le sem tudott ülni, amikor a vendégek a 10. percben - az erős szelet is hadba fogva - megszerezték a vezető találatot. 0–1.

Szerencsére a „várvárosiakat” felpaprikázta a bekapott gól és rendre szépen kidolgozott támadásokat vezettek a vendég kapura. Négy percnek sem kellett eltelnie, amikor egy gyönyörűen kidolgozott akció után Styecz gurított a Tolna megyei kapuba, így egalizálva az eredményt, 1–1.

Ebben a periódusban a Termál FC teljesen átvette az irányítást a játék fölött és ennek a 25 percben lett meg az eredménye, hiszen ezúttal Balogh vette be a vendégcsapat kapuját, 2–1.

A szekszárdiak a felíveléseikkel próbáltak meg sebet ejteni a hazai védelmen, ami a 33. percben sikerült is, egy hazai hibát kihasználva egyenlített a Szekszárdi UFC gárdája, 2–2.

A második félidőben már egy elbizonytalanodott fürdővárosi csapat lépett pályára, hiszen a sokat hibázó gárda nem tudta kellően felpörgetni játékát.  A nüansznyi hibák sokaságát ejtő gyulaiak nem tudtak élni lehetőségeikkel, az ellenfél játékosai pedig keményen faragták a hazai "spílereket". A cserékkel frissített Oláh-csapat helyzetekig eljutott, ám az egyenlítő gólt nem sikerült megszereznie. Amikor pedig betaláltak a vendég kapuba, a játékvezető érvénytelenítette a kék-fehér találatot. Az 58. percben újabb fordulat állt be a mérkőzésen, amikor a sárga mezes vendégek egy védelmi megingás után átvették a vezetést, 2–3.

Oláh Ferenc tanítványai mindent megtettek az egy pont megszerzéséért, azonban egy sérülés miatt emberhátrányba kerültek, majd Bogdán kiállítása miatt már ketten hiányoztak a pályán focizó csapatból.

A három pont elvesztése újra keserű helyzetbe sodorta a Várfürdő-Gyulai Termál FC együttesét, akik a következő fordulóban a lista másodikhelyén álló Budafoki MTE otthonában lépnek majd pályára.