Hírek

Elindult a tavaszi hadjárat

Gyula: Krnács – BogdánSzabó Cs., SzántóZámbori – Czirok, SiposGábor-Lukács (Katona Gy.) – Okos (Erdős), BaloghMaruska (Hrabovszki). Vezetőedző: Oláh Ferenc

A csapatok igen aktívan kezdték az összecsapást, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A hazai és a vendég gárda tagjai is jelezték szándékukat az előrelépést jelentő bajnoki pontokért. A mezőnyben végzett óriási munka a 23. percben érett be, amikor a rendkívül agilisan játszó Okost csak szabálytalanul tudták megállítani. Az utolsó emberként elkövetett szabálytalanságáért pedig Illés piros lapot vehetett át a játékvezetőtől. Ekkor már csak az volt a kérdés, hogy mikor találnak be Oláh Ferenc fiai a dabasiak kapujába. Több, szépen felépített támadásuk is nüánszokon csúszott csak el. A Balogh és Maruska vezette támadósor több lehetőségeknél is hibázni tudott, így a hősiesen védekező és a támadással sem felhagyó Pest megyei alakulat kihúzta döntetlennel a félidő végig (0-0).

A második félidőben még jobban rákapcsolt a hazai gárda, hiszen ember előnyben csak a győzelem volt elfogadható számukra. A vendégcsapat játékosai visszavonták játékukat, és a kontrákra kezdtek el építeni. A fürdővárosiak pedig egyre-másra jutottak el a góllövés kapujába, ám vezető találatra még mindig várni kellett a „várvárosi” szurkolóknak, akik szép számmal jöttek megnézni csapatuk játékát. A rendkívül sok szabálytalansággal operáló vendégek minden eszközt bevetettek a gyulai rohamok ellen. A 71. percben aztán elkövették a derbi legnagyobb hibáját, amikor Szántót „taposták a fűbe”, így a játékvezető jogosan mutatott a büntető pontra. Erdős lépett a labda elé, és jó ítélet végrehajtó módjára szerezte meg csapata első tavaszi találatát (1-0).

A vérszemet kapó Oláh-csapat még tovább rohamozta a dabasi kaput, ám a nüánszok ismét csak közbeszóltak. A szép játékkal előrukkoló fürdővárosiak taktikus támadás felépítései révén rendre odaértek ellenfelük kapujáig, ám a góltól kisebb hibák zárták el Oláh Ferenc legénységét. A gyulai gárda tagjai ezen a mérkőzésen bebizonyították egységeségüket. Amennyiben kiküszöbölik a kisebb hibákat, akkor sikerrel vívhatják meg a pontvadászat rendkívül fontos mérkőzéseit.

Győzelmével a Várfürdő-Gyulai Termál FC begyűjtötte a rendkívül fontos három pontot és a 12. helyre repített magát. A tavaszi hadjárat dicsőségességét a következő forduló adhatja meg, amikor is hazai pályán fogadja az Oláh-csapat a Szekszárdi UFC együttesét.