Hírek

Minden kezdet nehéz, avagy pontokat hagytak a gyulaiak Szentlőrincen

Krnács – Bogdán – Bogdán, Szabó, Szántó, Zámbori (Pilán) – Sipos, Czirok – Styecz, (Burai), Nagy (Erdős), Gábor – Lukács – Balogh. Vezetőedző: Oláh Ferenc.

Megilletődötten kezdte a mérkőzést a gyulai együttes, ennek megfelelően a hazaiak az első húsz percben végig uralták a játékot. A támadásépítéstől teljesen megfosztott fürdővárosiak az első tizenöt perc után tértek magukhoz, amikor már eljuthattak a hazai kapu környékére. Ekkor azonban egy szentlőrinci szabadrúgást kellett kapufára tornásznia Krnács kapusnak. A labda a mezőnybe vágódva egy hazai játékost talált meg, aki közelről helyezett a gyulai kapuba (1–0).

A gól azonban a vendégeknek hozott kedvet, hiszen innentől kezdve az Oláh-csapat egyre jobban magára talált, és kezdett rájönni saját játékára. A gól után öt perccel Balogh került kihagyhatatlan helyzetbe, ám a fiatal spíler csak a kapust találta telibe. A mérkőzés eme periódusában rendre odaértek a gyulai támadások a Baranya megyei csapat kapujához, de a gólcsend továbbra is komoly gondot okoz a Békés megyeieknek. A félidő vége előtt a Szentlőrinc gárdája mattolhatta volna a fürdővárosi kaput, ám Krnács bravúrosan állt a helyzet magaslatán. A vendégeknél is akadt egy újabb komoly lehetőség, amikor Styecz engedett el egy életerős és veszélyes lövést. Az Oláh-tanítványok úgy mehettek pihenőre, hogy mezőnyfölényük ellenére hátrányból kell majd fordítaniuk.

A mérkőzés azonban már rögtön a második félidő elején eldőlt, amikor egy újabb Termál FC-hibát használt ki a hazai környezetben játszó gárda. A vendégcsapat kapusának és védőjének összefutása után a házigazdák támadójának csak annyi dolga volt, hogy az üres kapuba pöccintse a lasztit (2–0).

Az eredmény után szaladó látogatók egyre-másra dolgozták ki helyzeteiket, ám Sipos komoly lehetőséget nyújtó kapufája sem hozott gólt, ahogy az összes többi lehetőséget sem tudták gólra váltani a vesztes helyzetben lévő gárda tagjai. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a játékvezetőn akár két tizenegyest is számon kérhetnek a fürdővárosiak, hiszen két erősen vitatható esetben is a hazai gárda javára döntött a sípmester.

A sok hibával játszó Oláh-csapat mezőnyjátékban felvette ugyan a kesztyűt a vérszemet kapó vendéglátókkal, ám a harmadik gólt is a házigazdáknak sikerült megszerezniük. Ekkor egy újabb helyezkedési és kommunikációs hibát toroltak meg a Baranya megyei csapat játékosai (3–0).

A Várfürdő-Gyulai Termál FC vereséggel kezdte a tavaszi hadjáratot, ám a játék képe alapján pontot vagy pontokat is tudott volna csenni a szentlőrinci katlanból Oláh Ferenc együttese. A folytatásban egymás után két alkalommal is csodálhatjuk a gyulaiak játékát, hiszen a Dabas-Gyón és a Szekszárd együttese is a fürdővárosi „stadionba” látogat.