Hírek

Oláh Ferenc tűzbe dobta fiait

Gyula: Krnács – Bogdán, Szántó, Lipták, Zámbori – Czirok, Sipos – Okos, Burai, Gábor-Lukács – Balogh M. Csere: Szabó, Nagy, Hrabovszki, Styecz, Tövisháti, Juhász, Pilán. Vezetőedző: Oláh Ferenc.

Az a bizonyos tűz már rögtön a mérkőzés elején fellobbant, amikor is egy eladott labdát sikerült a hazai kapuba pöckölni a vendég együttesnek. Azonban az Oláh-csapat – megszokott módon – azonnal túllendült a kezdeti döcögésen, és tudatosan kezdte el építeni támadásait. A rendkívül kiélezett mérkőzésen több ígéretes támadást is vezettek a gyulai kékek. A legközelebb a gólhoz Balogh közeli fejese állt, amikor is egy sokat gyakorolt beadás után a kapusról kipattanó labdát rábólintotta, csak egy vendég védőnek sikerült mentenie az alapvonal előtt. A másik nagy lehetőség a nagyon aktív Gábor-Lukács elleni szabálytalanság meg nem ítélése volt, amikor a hazai játékost gázolta el a vendégek portása, de a bíró sípja néma maradt.

A második félidőben igazi nyílt sisakos küzdelem bontakozott ki, hiszen mindkét csapatnak akadtak remek lehetőségei, ám vagy az utolsó mozdulatban akadt hiba, vagy a kapusok álltak helyzetük magaslatán. A gyulai oldalon Nagy életerős lövése és Styecz veszélyes villanása okozott gondot a vendég védelemben. A tiszakécskei csapat táján a kontra lehetőségek működtek igazán jól, amiből a lefújás előtt három perccel megszerezték második találatukat is.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC remek mérkőzésen érezte meg az elkövetkező bajnoki szezon ízét és habitusát, hiszen a tavaszi szezonban nem lesznek ritkák az ehhez a mérkőzéshez hasonló komoly erőfelmérők. Azt azonban elmondhatjuk, hogy Oláh Ferenc együttese bárki ellen egyenlő ellenfélként fog pályára lépni a rendkívül nehéz bajnoki érában.