Hírek

Mint kés a vajban

Gyula: Krnárcs – Bogdán, Szántó, Lipták, Zámbori – Czirok, Sipos – Styecz, Nagy G., Hrabovszki, Balogh. Csere: Harman, Gábor-Lukács, Burai, Okos. Vezetőedző: Oláh Ferenc.

Már az első félidőben megszállta a pályát Oláh Ferenc együttese, és lényegesen többet birtokolta a labdát. A taktikus labdakihozatallal operáló gyulaiak több helyzetet is kidolgoztak, a hazai gárda egy-egy gyulai hibát kihasználva próbált gólt szerezni. A játékosok közti hatékony kommunikációra építő vendégcsapat az első játékrészben megszerezte az előnyt, amit a második játékrészben még két formás kontratámadás után megtoldott kettővel. A hazai gárda néhány helyzetéből a végén egyet, egy gyulai védelmi megingást követően értékesített, így 3–1-es Termál FC sikerrel zárták a csapatok a derbit.

Az új játékosok közül Czirok és Hrabovszki is góllal mutatkozott be csapatában. Rajtuk kívül Gábor-Lukács és Lipták leigazolása tűnik biztosnak, viszont Paulik és Huszár játékával már nem számolhat az új vezetőedző. Az összecsapáson Oláh Ferenc formálódó alakulata uralta a játékot, de labdaszerzésben még van hova fejlődniük, ahogy kisebb helyezkedési hibák is előfordultak. A Békéscsaba 1912 Előre és a Füzesgyarmati SK elleni játék azonban több, mint biztató, hiszen látva a csapat játékát és a játékosok hatékony együttműködését, kijelenthetjük, hogy lesz miért megtölteni az Id. Christián László Városi Sporttelep tribünjét.

A bajnoki rajtig még két hét áll rendelkezésére az Oláh Ferenc vezette Várfürdő–Gyulai Termál FC-nek, amit igencsak ki is fognak használni, hiszen még két felkészülési mérkőzésen építhetik tovább a csapatot. Február 8-án 16 órakor a Nyilas Elek vezette Duna Aszfalt Tiszakécske VSE látogat a Gyulára, majd február 11-én 11 órai kezdettel a Szarvasi FC gárdáját fogadják a gyulai kékek a városi „stadionban”.