Hírek

Az ébredő erő, avagy nem akármilyen csapat épül a fürdővárosban

GYHRCSD_0025.JPG

Gyula: Krnács, Bogdán, Szabó Cs., Lipták, Zámbori, Czirok, Sipos, Styecz, Nagy G., Gábor-Lukács,Balogh Milán, Harman, Paulik, Hrabovszki, Burai, Okos, Katona, Tövisháti, Juhász N. Vezetőedző: Oláh Ferenc.

A fehér mezbe öltözött vendégek a mérkőzés első részétől kezdve támadólag léptek fel. Ám az új felfogásban futballozó hazai gárda stabil védekezésének és szervezett labdakihozatalának köszönhetően hamar felnőtt riválisa mellé. Az első félidőben hatalmas mezőnymunka alakult ki, melyben mindkét fél taktikusan akart a másik fölé kerekedni. A hazai kapusok bátor bevonása a labdajáratásba is az új szelek által fújt gyulai hajót erősítette. Az első játékrészben szinte alig akadt valamire való helyzet, hiszen mindkét csapat hátsó szekciója remekül teljesített. A félidei eredményt látva a hazai kilátogatók közül sokan bólogattak elégedetten (0-0).

A második félidőben már több helyzettel folytatódott a remek derbi. Mindkét oldalon voltak helyzetek, ám gólt a vendégek szereztek egy potyaízű találattal. Az Oláh-fiúk természetesen nem adták fel, és kitartóan építették a Sipos Krisztián szabta játékukat. Az egész mérkőzés alatt jól megfigyelhető volt a pozitív mentális hozzáállás. A mérkőzés befejezése előtt még egy gólt bejutatott a hazai kapuba a Békéscsaba, ám mindez nem von le abból, hogy az NB III.-as gyulai együttes alaposan helytállt az NB II. negyedik helyén türelmetlenkedő szomszédvár csapata ellen (0-2).

A Várfürdő–Gyulai Termál FC felkészülése tovább robog, hiszen az Oláh Ferenc vezette együttes február 4-én Füzesgyarmaton lép újra pályára.