Hírek

Kiváló évet zárt a Termál család

IMG_1596.JPG

U14-es Várfürdő-Gyulai Termál FC: Fekete Kristóf, Gellény Gergely, Horváth Róbert, Illik Roland, Juhász Zoltán, Kalas Zoltán, Kolozsi András, Los Raul, Magyar Gergő, Máté Tamás, Reisz Csaba, Samu Gergely, Szabó János, Szilágyi Levente és Török Bálint. A télen csatlakozott Rozek Kevin, illetve rendszeres játéklehetőséghez jutott az egy évvel fiatalabb korosztályból Gúti László, Megyebíró István és Boros Tamás. Vezetőedző: Szelei János.

Szelei János által irányított együttes az NB II. délkeleti csoportjában szerepelt. A csoportban tizennégy csapat versengett a végső győzelemért. A gyulai ifjú labdarúgók 26 mérkőzést játszottak az évad során, amelyből 13 győzelemmel, 11 vereséggel és 2 döntetlennel végződött. Az életük első nagypályás évét produkáló fürdővárosiak a tabella hetedik helyéig játszották magukat.

– A korosztály a korábbi évek keresztpályás játékát követően, idén ismerkedett meg a nagypályás labdarúgás alapjaival, ezért a képzés központi részét ezen alapok lerakása képezte. Elvárásként az edzésen gyakoroltak mérkőzéseken való minél hatékonyabb alkalmazását fogalmaztuk meg a gyerekekkel szemben, és nem helyezésekben gondolkoztunk. Ennek megfelelően elsősorban a mérkőzéseken mutatott játék, és nem az eredmény hajszolása került előtérbe – értékelte a szezont Szelei János.

– Általánosságban elmondható, hogy a bajnokság második felére – a Grosics Akadémia és a békéscsabai akadémia kivételével – minden csapatnak egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni, kiegyenlített, jó mérkőzéseket játszottunk, változó eredményesség mellett. A mérkőzéseken szerzett tapasztalatoknak a későbbiekben nagy hasznát fogja venni minden csapattag. Feltétlenül kiemelném a szezon során kialakult csapategységet és a példaértékű szülői támogatást, ami nagyban segítette a csapat szereplését. A sikerek és kudarcok szépen összekovácsolták a társaságot, akik nemcsak a pályán, hanem azon kívül is remek közösséget alkotnak.

A csapat legeredményesebb góllövői: Gellény Gergely (12), Máté Tamás (12), Horváth Róbert (9) és Fekete Kristóf (8).


U15-ös Várfürdő-Gyulai Termál FC: Pap Ádám, Rostás András, Molnár Balázs, Kelemen Ákos, Dohányos Mihály, Grezsa Patrik, Simon István, Kurta Béla, Kesztyűs Róbert, Kurta Barnabás, Szűcs Soma, Borsos József, András Mózes, Bíró Levente, Cziczeri László és Szász György. Vezetőedző: Szegedi Ferenc.

Az U15-ös gárda az NB II. délkeleti csoportjában 26 mérkőzésen vett részt. A Szegedi Ferenc által vezényelt együttes mérlege 14 győzelem 2 döntetlen és 10 vereség. A fürdővárosi együttes negyvennégy szerzett ponttal a bajnokság ötödik helyén fejezte be a szezont.

– A mérkőzéseken nyújtott teljesítménnyel és hozzáállással elégedett voltam, de sajnos az edzéseken való részvétel nem az elvártaknak megfelelően alakult. Ezúton is gratulálok a csapatnak az ötödik helyezésért, és köszönöm az elmúlt egy évben nyújtott munkájukat – értékelte csapatát Szegedi Ferenc.

Jó játékukért kiemelt játékosok: Szász György, Szűcs Soma, Kesztyűs Róbert, Dohányos Mihály, Bíró Levente, Kurta Barnabás és Kelemen Ákos.

A csapat legjobb góllövői: Borsos József 18 gól, Kesztyűs Róbert 14 gól, Szász György 14 gól és Bíró Levente 10 gól.


U17 Várfürdő-Gyulai Termál FC: Regős Csaba, Szűcs Máté, Bakos Bence, Medgyesi Szabolcs, Málik Tamás, Baksai Zsolt, Marczinka Alexander, Jepure Bence, Sáss Ádám, Bartalos Dávid, Pápa Zsombor, Pápa Márton, Csikós Gyula, Suhajda Ákos, Suhajda Gergő, Juhász Mihály, Durkó Máté, Jimoh Dániel és Szegedi Zsombor. Vezetőedző: Szentléleki Béla.

Szentléleki Béla által vezetett csapat az őszi idényben remekül teljesítet, hiszen a tízedik fordulóig minden mérkőzésüket megnyerve vezették a bajnoki tabellát. Ennek megfelelően a gólkülönbségük is imponáló volt, hiszen negyven lőtt gól mellett csak hármat kaptak ellenfeleiktől. A fürdővárosi gárda a 11. fordulóban szenvedte el első vereségét a Hódmezővásárhely csapatától, ám így is az első helyen zárta az őszi szezont.

– A tavaszi szezonban ingadozó volt a csapat teljesítménye, hiszen a jó játék és győzelem után megmagyarázhatatlan teljesítmények és pontvesztések követték egymást. Végül csapatom helyezése az utolsó fordulóban dőlt el, ahol bár megvertük a Makó csapatát, azonban ez csak a harmadik hely megszerzéséhez volt elegendő.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC U17-es csapata 24 mérkőzést játszott a bajnokság során. Végül 17 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel az NB III.-as bajnokság délkeleti csoportjának harmadik helyén fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

A bajnokság gólkirályává a 102 lőtt gólból 43-at vállaló Sáss Ádámot koronázták.


U19 Várfürdő-Gyulai Termál FC: Kajári Attila, Démusz Dominik, Juhász Norbert, Szűcs Damján, Kovács István, Ficzere Tamás, Tövisháti Máté, Kondoros Norbert, Szabó I Patrik, Szabo II Patrik, Gyöngyösi Gergő, Tokaji Zsolt, Kovács Gergő, Futaki Ádám, Kmetz Máté, Martincsek Gábor, Csongrádi Csaba, Katona Gergő, Gábor-Lukács Jószef .Vezetőedző: Szabó Attila.

A Szabó Attila formálta együttes 24 mérkőzést játszott az NB III.-as bajnokság délkeleti csoportjában. A fürdővárosi csapat 19 győzelemmel, 2 vereséggel és 3 döntetlennel zárta az évet, amivel kivívták maguknak a pontvadászat ezüstérmét.

– Úgy gondolom, hogy végig kiegyensúlyozott volt a küzdelem, hiszen csak az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, kicsit azonban hiányérzetem van, hogy a Hódmezővásárhely elleni csatákból egyet sem tudtunk megnyerni. Amikor belekezdtünk, senki nem gondolta, hogy ilyen jól szerepelünk majd. Azoknak a játékosoknak, akik kiöregszenek az együttesből, köszönöm, hogy együtt dolgozhattunk. A többi játékosnak azt üzenem, hogy még több edzéssel az aranyérmet is el lehetett volna érni – értékelte az ezüstérmes helyezést Szabó Attila.

Jó játékáért kiemelt játékos: Tövisházi Máté.

Legjobb góllövők: Kovács Gergő 38 és Tokaji Zsolt 28.