Hírek

A 85. percig a kezükben volt a csoda

P1190839.JPG

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Krnács–Sipos, Szabó, Lipták, Pilán–Burai (Maruska), Nagy, Czirok, Zámbori–Styecz, Balogh. Vezetőedző: Szentléleki Béla.

A hazai csapat Lipcsei Péter búcsúja és a csapat megszűnése miatt volt izgatott, a vendégek pedig utolsó szalmaszálukba kapaszkodtak.

Ennek megfelelően mindkét gárda katonás fegyelemmel és nagy elszántsággal vetette magát a küzdelembe. A zöld-fehérek a labda védők mögé pattintásával, míg a kék-fehérek a támadójáték felépítésével akartak mérkőzést nyerni.

A fürdővárosi roham a 7. percben gólt eredményezett, amikor is Nagy beadásából Styecz szerezte meg a vezetést csapatának 0–1.

A szikrázó napsütésben elkezdett első félidő szikrázó játékot is hozott, hiszen hatalmas mezőnymunka kellett a vendégeknek a hazai rohamok megállításához. A kemény játékot jól jellemzi, hogy Lipcsei mestert több tucatszor kellett figyelmeztetnie a játékvezetőnek. A gyulaiak már a saját térfelükön labdavesztésre próbálták kényszeríteni a hazai spílereket, így fogva meg a kontratámadás lehetőségét.

A „kis Fradi” gyors és talán nagyobb játékerőt képviselő játékosai folyamatosan keresték a rést, ám hol Krnács kapus, hol pedig a partjelző állította meg a támadásaikat. A hektikus játékot hozó első félidő néhány szép jelenetet is felvonulhatott, de alapvetően a küzdelemé volt a főszerep.

A második félidőre megérkezett a beígért vihar, így szakadó esőben folytatódott a párharc. Az ázott talajon való csúszkálásból a Pest megyei együttes jött ki jobban, szinte teljesen rátelepedett ellenfele játékára. A kártyákat kiválóan keverő Szentléleki Béla és csapata mindent megpróbált, így további támadásokat vezetett a ferencvárosi legenda által űzött csapat kapujára. Styecz közeli bólintása például a „Hogyan tudta kifogni ezt a kapus?”  kategóriájába tartozott.

A csoda a 85. percben hullott porrá, amikor a hazai gárda feltörte a fürdővárosi védelmet, így minden veszni látszott a gyulai gárda számára 1–1.

Szentléleki Béla tanítványai azonban pörgettek egyet játékuk sebességén, ám ezt megtette ellenfelük is, így hihetetlen izgalmakat hozott a végjáték. Szinte minden pillanatban jöhetett volna egy újabb találat, azonban a hátralévő percekben mindkét háló üresen maradt.

A döntetlennek köszönhetően a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata 36 ponttal a 15. helyen ért az NB III.-as bajnokság céljába, így már nem tagja a harmadik vonalnak.