Hírek

Vasakarattal harcolt, de hibái miatt elbukott a Szentléleki-csapat

GYHRCSD_0070.JPG

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Harman (Krnács) – Sipos, Szántó (Lipták), Szabó, Pilán – Styecz, Zámbori, Czirok, Nagy  – Okos (Maruska), Balogh. Vezetőedző: Szentléleki Béla.

Az már az összecsapás legelején látszott, hogy kiváló mentális állapotban léptek pályára Szentléleki Béla fiai. Minden labdára azonnal lecsaptak, és nyílt sisakos támadásokat vezettek ellenfelük kapujára. A nagy robogás azonban a 10. percben megtorpanni látszott. Ekkor egy szabadrúgást csúsztatott meg az egyik vendégjátékos, amely Harmanról kipattanva az ellenfélhez került, aki közvetlen közelről bevette a hazaiak kapuját (0–1).

A semmiből előbukkanó gól nem szegte kedvét a fürdővárosiaknak, akik újra és újra támadásokat szerveztek a dunaújvárosi kapura. A gyors kontrák befejezésébe azonban mindig hiba csúszott, így nem sikerült komolyabb helyzetet kialakítaniuk a vendéglátóknak. A félidő közepe felé rövid időre még Harman kapust is elvesztették, aki egy kifutás után ütközött szerencsétlenül, ezért hosszasan kellett ápolni. A fájó térd ellenére a várvárosi játékos visszaállt „portájára”, de sajnos éppen a rakoncátlan testrész okozhatta, hogy a 39. percben egy máskor veszélytelen szabadrúgás pottyant a kapuba (0–2).

A Szentléleki-gárda ekkor nagyon közel volt a gólszerzéshez, hiszen több alkalommal csak a Fejér megyeiek kapusának bravúrja tudta megakadályozni a hazai találatot. A második félidő első percében aztán meg is érkezett a szépítő találat, amikor a nagyon agilisan játszó Styecz lövése pattant Okos elé, aki a hálóba tuszkolta a játékszert (1–2).

A gól után mindkét csapatnak adódtak lehetőségei, a gyulaiak sem fejjel, sem átlövésből nem tudtak újabb találatot szerezni. A kihagyott helyzetek aztán megbosszulták magukat: a 87. percben a Harmant váltó Krnács kapujába sikerült szerencsésen bepiszkálni a labdát (1–3).

 A rendkívül nagy kedvel játszó hazai alakulat több egyéni hibát elkövetve, szinte saját magát verte meg a mostani derbin, hiszen a játék képe alapján minimum döntetlenre lehetett volna hozni az összecsapást.

Vereségével a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a vasárnapi fordulók előtt maradt a tabella 14. helyén. A Szentléleki Béla által „tűzoltott” gárda számára csak egy forduló van hátra a bentmaradás kiharcolására, ám az biztos, hogy a mostani vereségnek köszönhetően már nem csak a saját kezében lesz a sorsa.