Hírek

Egy félideig állt ellen a papírformának a Szentléleki-csapat

P1180936.JPG

Várfürdő-Gyulai Termál FC: Harman – Balogh M., Szántó, Lipták, Zámbori – Czirok, Sipos K. – Máruska, Nagy G., Styecz – Okos (Erdős). Vezetőedző: Szentléleki Béla.

A mérkőzés izgalmát az adta, hogy mindkét együttesnek égetően szüksége volt a győzelemért járó pontokra, hiszen a „hazai” gárda a második helyre, míg a gyulaiak a bentmaradást érő pozícióra vágyakoztak. Ennek megfelelően a Szentléleki Béla által lendületbe került fürdővárosiak támadásával kezdődött a derbi, ám egy perccel később mégis a Szigetszentmiklós örülhetett. Egy ártatlannak tűnő bedobásból adódó keveredést használtak ki a Pest megyei csapat tagjai (1–0).

A gól nem nyomta el a gyulaiak harci kedvét, hiszen összerendezték játékukat, és egységesebben kezdtek el játszani. Ahogy teltek a percek, úgy látszott átvenni a mérkőzés irányítását a Szentléleki-csapat, amelynek tagjai igazi csapatként segítették egymás „munkáját”. A vendégjátékosok nem ismertek elveszett labdát, így sikerült egy lefülelt kapuskirúgásból Okost indítani, akinek levágódó labdáját Styecz jutatta a szigetszentmiklósi kapuba (1–1).

A gól után sem változott a helyzet, hiszen mindkét együttes szervezetten védekezett, és megpróbálta hibára kényszeríteni az ellenfél csapatát. Ahogy telt az idő, a hazai gárda tagjain egyre jobban érződött a feszültség, hiszen egyre több sárga lapot érő megmozdulás szakította félbe a játékot.

A második félidő is gyulai helyzettel kezdődött, és újabb hazai góllal folytatódott. Az 56. percben egy villámgyors kontra után találtak Harman kapujába a Pest megyei együttes tagjai. A közeli lövés levágódott az újra ragyogó formában védő kapusról, ám a lecsorgó labdát egy szigetszentmiklósi játékos juttathatta a gólvonal mögé (2–1).

Ez a gól sem törte meg a vendég gárdát, és újra vehemens támadásokat vezettek ellenfelük kapujára. Három perccel a vezető találat után azonban komoly esélyt kapott a lista elejéhez tartozó csapat a győzelem bebiztosítására, amikor Maruska megmozdulását büntetővel jutalmazta a mérkőzésvezető (3–1).

A fürdővárosiak az utolsó percig gól közeli állapotban voltak, hiszen tovább rohamozták riválisuk kapuját, ám igazi góllövési lehetőséget nem tudtak kialakítani. A mérkőzést végül egy a védelem mögé került hazai játékos gólja zárta le a 91. percben, ami után háromgólos Szigetszentmiklós-győzelmet ünnepelhetett a „hazai” publikum. A néhol NB I.-es színvonalú és iramú játékot a „hazai” nézők bekiabálásai a második félidőre Megye III.-as hagulatúra süllyesztették.

A háromgólos vereség után a Szentléleki Béla vezette Várfürdő-Gyulai Termál FC továbbra is a 14. pozícióban áll, de csak három ponttal marad el a biztos bentmaradást jelentő 12. helytől.