Hírek

A Szentléleki-csapat feltüzelve utazhat Szigetszentmiklósra

GYHRCSD_0068.JPG

A régi-új vezetőedzővel felálló hazai együttes, átérezve a helyzet komolyságát, az első félidőben egyre jobban beszorította vendégét. Rendre szép támadásokat vezettek, a védőfal pedig hiba nélkül állta a helyét. A harapósabb gyulaiak az előre merészkedő méhkerékieket villámgyors kontratámadásaikkal próbálták meg hibára kényszeríteni. A hiba a 10. percben meg is érkezett, amikor egy villámgyors kontra után Okos talált a vendégek kapujába (1–0).

A robbanékonyabb játékosokkal harcba szálló Szentléleki-csapat igyekezett kihasználni előnyét, és szélvészgyorsasággal építette támadásait. A gól után is megmaradt a fürdővárosiak harapós lendülete, hisz Okos fejessel, Nagy pedig átlövésből veszélyeztetett. A vendégcsapat kontráit már a kibontakozás előtt megszűrték a hazai védők, így a szomszédvári együttesnek csak a pontrúgások maradtak, ám azok szinte teljesen veszélytelenek voltak Harman kapujára. Az első félidő egygólos gyulai előnnyel zárult, amelyért igazán megdolgoztak a Szentléleki-tanítványok.

A második félidő már méhkeréki dominanciával kezdődött, a vendégcsapat egymás után öt szögletet is rúghatott. A szorításból kitörő hazai gárda hosszú indításokkal próbált meg visszavágni az ellenfelének. Az első esetben még Baloghot állították meg lesen, ám a következő lépésben Styecz roboghatott ki a védők között. Az ajtó-ablak helyzetben lévő hazai támadó a kivetődő kapusba lőtte a labdát. Ugyanezt megismételte Balogh is, aki három védőt befűzve roboghatott a kapuhoz, ám túlságosan laza megoldása ebben az esetben nem hozott eredményt. Később Nagy lőhetett szabadon a tizenhatos vonaláról, ám életerős lövését – éppenhogy – hárítani tudta a vendégek portása. A hazai gárda tagjain látszott, hogy nagy kedvvel játszanak, és érezhető mentális változáson mentek keresztül.

 

A gyulai „válogatott” magabiztos győzelmével nagy lépést tett a kiesés elleni harcban, jelenleg a 12. a tabellán. A bentmaradásért vívott harc első három pontját megszerezte a harcosan robogó Szentléleki-csapat, és feltüzelve utazhat a Szigetszentmiklós otthonába.