Hírek

Pontok nélkül tért haza az Oláh-csapat Hódmezővásárhelyről

Gyula: Harman, Okos, Szántó, Lipták, Pilán, Sipos, Zámbori, Styecz, Nagy G., Erdős (Gábor-Lukács) és Balogh. Vezetőedző: Oláh Ferenc.

A szemerkélő esőben kezdődött mérkőzésen mindkét csapat inkább a támadások szövögetésben jeleskedett, mintsem a gólhelyzetek megteremtésében. Az első játékrészben inkább a hazaiak birtokolták a labdát, ám ez nem párosult a játék irányításával. Mindkét együttes felívelésekkel próbálta megzavarni ellenfele védekezését. A vendégek több gyermeteg hibát is vétettek, ám kiváló küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot. Mindkét csapat előtt két-két lehetőség adódott a góllövésre. A hazaiak egy Harman kapusról levágódó labdát és egy közeli fejest juttathattak volna a vendégek hálójába, míg a fürdővárosiak egy remek Balogh-átlövéssel és egy a tizenhatoson belüli kavarodásból szerezhettek volna előnyt. A pálya egyes részein Balatonnyi vizes területek maradtak, melyek többször is megtréfálták a pályán lévőket. A gól nélküli első félidő, mondanunk sem kell, a gyulai „válogatottnak” volt rosszabb eredmény.

A második félidő legelején minden gyulai remény elveszett, amikor egy tizenhatos előtt elkövetett szabálytalanság utáni szabadrúgást emelt Bartyik finom mozdulattal Harman kapujába. Az érthetően ideges „várvárosiak” igyekezetükben többet hibáztak, és ezt kihasználva a vásárhelyiek többször fordulhattak kapura, vagy fejelhettek szabadon. A játékrész előrehaladtával Oláh Ferenc tanítványai egyre jobban felpörgették játékukat, és egyre több akciót építettek ki. Styecz fejesből, Gábor-Lukács átlövésből vagy Szántó közvetlen közelről egyenlíthette volna ki az eredményt. A végére teljesen elkészült mentális erejével a vendégcsapat, így fordulhatott elő, hogy Pilán megkapta második sárga lapját is, így a hátralévő néhány percet nélküle kellett átvészelni az Oláh-csapatnak.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC újabb vereségével lecsúszott a tabella 15. helyére, és rendkívül stresszesen várhatja a Méhkeréki SE elleni hazai összecsapást.