Hírek

Szárnyaszegett tűzmadarak, avagy egy újabb döntetlen a kiesés elleni harcban

GYHRCSD_0017.JPG

(Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba)

Gyula: Harman – Okos, Bogdán, Szántó,Pilán – Zámbori, Sipos – Balogh, Nagy G., Burai (Gábor-Lukács) – Styecz. Vezetőedző: Oláh Ferenc.

A két csapat az ázott talajon is egymásnak feszült, igaz egyik csapat sem brillírozott a kapu előtt. Mindkét együttesnek voltak lehetőségeik az első játékrészben, ám igazi életveszélyt egyik alakulat sem tudott kialakítani. A vendégek az első percekben egy távoli bombával tesztelték Harman kapust, míg a hazaiak a félidő felén túl tudtak csak a dunai kapura lőni. Ekkor, a mérkőzés legnagyobb helyzete maradt ki, amikor Sipos előretett labdájára sprintelő Balogh került ziccerbe, ám lövését a vendégek portása bravúrral kivédte. A Pest megyei együttes ívelésekkel próbálta megzavarni Oláh Ferenc védelmét, ami két alkalommal sikerült is, ám a kapu torkában adódó lehetőségeket nem tudták gólra váltani Dunaharaszti fiai. A gól nélküli első félidei eredmény egyik gárdának sem volt kedvező.

A második félidőben mindkét csapat agilisabban építette támadásait. A fürdővárosi együttes támadott hatékonyabban, hiszen egy távoli bomba jelezte a játékrész elején, hogy a mérkőzés még nem ért véget. A vendégek főként ívelésekből és rögzített szituációkból próbálkoztak. Ebben a hazaiak is felvették a kesztyűt, hiszen Nagy G. szabadrúgásaival háromszor is megdolgoztatta a vendégek hálóőrét. Harman kapusnak csak egyszer kellett labdába érni, igaz, akkor egy közvetlen közelről érkező fejest hárított bravúrral.

A gól nélküli döntetlennel egyik csapat sem járt jól, a mérkőzés legnagyobb vesztese azonban a Várfürdő-Gyulai Termál FC volt, hiszen nem sikerült hazai pályán begyűjtenie a három pontot és már csak 14. helyen áll a tabellán.