Utánpótlás hírek

Felemás sikerrel indultak a bajnokságok

A tavaszi szezon első mérkőzéseit az Id. Christián László Városi Sporttelep műfüves pályáján focizták le a csapatok. Az U14-es és U15-ös csapatok a tabella középmezőnyéből rajtoltak el, míg az U17-es és U19-es együttesek listavezetőként kezdhették meg a bajnokság tavaszi nyitányát.

U14 Várfürdő-Gyulai Termál FC – Hódmezővásárhelyi FC 2–1 (1–0)

A csapat tagjai: Juhász, Török, Guti, Megyebíró, Illik, Horváth Los Raul, Reisz, Máté, Magyar, Gellény, Kalas, Fekete, Rozek, Samu, Kolozsi, Szilágyi. Vezetőedző: Szelei János.

Szelei János vezetésével harcba induló gárda már a 26. percben megszerezte a vezetést a Csongrád megyei együttes ellen. A bajnokság elején szokásos hibákat vétő hazai csapat, uralta a játékot, ám mégis a vendégek egyenlítettek a 49. percben. A szünetben „helyre tett” gyulai fiatalok a második félidőben már hatékonyabban futballoztak és Máté 70. percben szerzett találatával otthon tartották a három pontot.

U15 Várfürdő-Gyulai Termál FC – Hódmezővásárhelyi FC 1–1 (0–1)

A csapat tagjai: Pap, Rostás, Kelemen, Borsos, Dohányos, Kurta, Szűcs, Kurta B., Kesztyűs, Simon, Grezsa, András, Bíró, Szász és Molnár. Vezetőedző: Szegedi Ferenc.

Szegedi Ferenc által irányított együttes az első félidő 15. percétől hátrányban volt kénytelen játszani, hiszen az ellenfél labdája már rögtön az első percekben megtalálta az utat a hazai kapuba. A fürdővárosi fiatalok azonban összekapták magukat és 64. percben egyenlítettek. A gyulaiak játékában akár a győzelem is benne lehetett volna, ám a végén döntetlennek örülhettek a szurkolók.

U17 Várfürdő-Gyulai Termál FC – Szeged 2011 2–1 (0–0)

A csapat tagjai: Regős, Megyesi, Sáss, Bakos, Jimoh, Marczinka, Baksai, Jepure, szegedi, Juhász, Szűcs, Pápa, Pap, Suhajda, Csikós, Suhajda, Mári és Durkó. Vezetőedző: Szentléleki Béla.

Szentléleki Béla együttese a tabella éléről vágott neki az ütközetnek. A gyulai csapat egy bajnokságra való szögletet bólintott a kapu fölé vagy mellé, így hiába volt rengeteg gólszerzési lehetőségük, a félidő gólnélküli döntetlennel ért véget. Az alapos fejmosás után már hatékonyabban futballoztak a fürdővárosi fiatal spílerek, így a második játékrész elején Sáss talált be a vendégek kapujába. Tíz perc sem telt el és Sáss duplázta meg az eredményt. A vendégcsapat erejéből csak az szépítésre futotta, ám a hazai gárda akár tíz gólt is lőhetett volna ellenfelének.

U19 Várfürdő-Gyulai Termál FC – Szeged 2011 3–3 (2–1)

A csapat tagjai: Kajári, Futaki, Kovács I., Szabó Patrik A., Kmecz, Tokaji, Tövisháti, Kondoros, Juhász, Szűcs Damján, Gyöngyösi, Csongrádi, Kovács G., Szabó Patrik I., Martincsek és Démusz. Vezetőedző: Szabó Attila.

Szabó Attila vezette keret bajnokesélyesként lépett pályára a derbin. Ennek megfelelően kezdtek a Szabó-tanítványok, hiszen a 15. percben Kovács talált be a vendég kapuba. A sok hibával játszó hazaiak hagyták egyenlíteni a Szeged 2011 csapatát, ám Futaki és Tövisháti góljaival újra elléptek ellenfelüktől. A baj a mérkőzés végén érkezett, amikor az összezuhanó gyulai gárda két gólt is kapott, így döntetlennel ért véget a tavaszi első mérkőzés. Kajári kapus büntetőt hárított, így a mérkőzés gyulai hősévé lépett elő.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC utánpótlás gárdái a következő fordulóban a Mórahalom VSE és a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapatai ellen gyűtjhetik tovább bajnoki pontjaikat.