Utánpótlás hírek

Szépen csillogó focista ezüstérem

Orosházán vendégszerepelt a Várfürdő-Gyulai Termál FC U11-es csapata február 12-én. A teremlabdarúgó tornán a 2006-os korcsoportos együttes egészen a döntőig menetelt. 

A fürdővárosi csapat már a csoportmérkőzések folyamán megmutatta erejét, hiszen négy mérkőzéséből hármat megnyerve masírozott az elődöntőbe. A gyulai focistákat csak a házigazda Orosháza tudta egy góllal legyőzni, így pozitív előjelekkel készülhettek a döntőbe jutásért játszott mérkőzésre.

Az elődöntőben aztán simán lépett át Forrás Imre csapata a szegedi együttesen, így kivívta a jogot az aranyéremért folytatott derbire. A minden eldöntő focicsatában a fizikailag elfáradt Termál-gyerekek két góllal alul maradtak, de remek teljesítményükkel megérdemelten vehették át a szépen csillogó ezüstérmet. A csapat teljesítményének megkoronázásaként a torna legjobb játékosának a Várfürdő-Gyulai Termál FC játékosát, Felföldi Mártont választották.

– A gyerekek fizikálisan nagyon fáradtak voltak, így a torna folyamán voltak hullámvölgyek. Támadásvezetésben kimondottan jók voltunk, de a befejezésekkel adódtak problémák, ez meg is látszódott a döntőben. Védekezésben sokat hibáztunk, és rengeteg volt a pontatlanság, főleg az utolsó passzoknál. Összességében elégedett vagyok az egész csapattal – mondta el a torna zárásaként a vezetőedző.

Eredmények:

Csoportmérkőzések: Gyula–Törökszentmiklós 5–2, Orosháza–Gyula 3–2, Hódmezővásárhely–Gyula 0–1, Gyula–Békéscsaba NLSC 6–0. Elődöntő: Gyula–Szeged 3–1. Döntő: Békéscsaba Gerla–Gyula 2–0.

Gyula: Balogh Dominik, Pis Zoltán, Felföldi Márton, Kovács Zalán, Hajnal Csaba, Vörös Barnabás, Csordás Kristóf, Csüllög István, Kiss Marcell, Farkas Milán, Horváth Bálint, Havrán Tamás, Prohászka Ádám, Prohászka Máté, Juhász Bálint és Muszka Hunor. Vezetőedző: Forrás Imre.