Utánpótlás hírek

Az ötödik helyen végzett a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata a Danone Kupán

P1190118.JPG

A Danone és az MLSZ által rendezett tornán Csepregi György fiainak a házigazda Békéscsaba Labdarúgó Akadémia csapata mellett Törökszentmiklós, Karcag, Hódmezővásárhely, Orosháza, Makó és a Grosics Akadémia együtteseivel kellett versenyt futnia a végső győzelemért. A Csepregi György vezette csapat két győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen fejezte be a versenyt. 

A torna tétje az országos döntőbe jutás volt. A győztes New Jersey-ben sorra kerülő nemzetközi döntőben képviselheti hazáját. A torna különlegessége az volt, hogy a részt vevő labdarúgó akadémiák bevonásával a Danone és az MLSZ sportszer- és sportfelszerelés-gyűjtést szervezett, amellyel a programon tavaly részt vevő, állami gondozásban lévő, illetve nevelőszülőknél élő gyerekeket segítik.

Eredmények: Törökszentmiklós–Várfürdő-Gyulai Termál FC 2–1, Makó–Várfürdő-Gyulai Termál FC 3–0, Várfürdő-Gyulai Termál FC–Karcag 4–2. Helyosztó: Orosháza–Várfürdő-Gyulai Termál FC 2–2, büntetőrúgásokkal a fürdővárosi együttes diadalmaskodott.

A torna végén a csapat legjobb játékosaként Király Richárd különdíjat vehetett át.

A csapat tagjai: Kónya Márk, Herceg levente, Turbucz Ádám, Havas Máté, Farkas Ferenc, Király Richárd, Barna Ádám, Szekeres Máté, Schliffert Dániel, Czinó Kevin, Ruzsa Norbert, Szabó Csanád, Király Balázs, Tóth Dániel és Új Kristóf.

– Összességében nagyon jó, harcos mérkőzéseket játszottunk, szégyenkezésre nincs okunk. A játék alapján a 3–4. hely lett volna a reális, de így is dicséretet érdemelnek a fiúk – mondta lapunknak Csepregi György